This is an example of a HTML caption with a link.
23
Novembar

Danas na rasporedu

Četvrtak: Transform flow u 17.45h sa Meagan, Vinyasa osnove sa Aidom u 19.30h!

Drago nam je što ste odlučili imati zdravu životnu naviku i početi raditi yogu. Kako bi podržali vašu odluku, evo nekoliko savjeta:

1. Počnite od početka
Mi bi vam za početak savjetovali  prvo čas Osnove Vinyase , Utorak i Cetvrtak u 19.30h. Potrebno je doci pola sata prije pocetka casa.

2. Što trebam donijeti na svoj prvi Yoga čas?
Nije nužno da se prijavite unaprijed već samo da dodjete 10 ili 15 minuta prije časa. Sve što trebate je udobna odjeća, mali ručnik i dobra volja. Mi vježbamo bosi. Podloge, blokovi i ostala oprema može se koristiti u studiju. Ako imate vlastitu prostirku i želite je koristiti, možete je čak ostaviti u studiju. Savjetujemo vam da kupite svoju podlogu zbog higijenskih razloga.

3. Osobni zdravstveni rekord
Kada dođete po prvi put, od vas će biti zatraženo da ispunite svoj osobni rekord navodeći ozljede (ako je bilo nekih prije), ili bilo kakvih zdravstvenih problema, pa vas molimo da uvedete  instruktora u sve važno za njega / nju da zna.

Dame: Ako imate svoje dane u mjesecu (ženski mjesečni ciklus ili vaše razdoblje) imajte na umu da se ne bi trebale raditi  inverzije,neka vaš učitelj zna o tome prije časa, iz zdravstvenih razloga. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, nedoumice ili prijedloge, molimo vas da nas obavijestite. Mi smo ovdje za Vas!

Osim ovih savjeta, pročitajte naš vodič praksi i Q & A.

Q & A (najčešće postavljana pitanja i odgovori)

Koliko često moram vježbati jogu?
Prvi odgovor bi bio ” što više, to bolje”! Sa današnjim životnim stilom je teško naći više od dva do tri sata sedmično za Yoga čas . Međutim, dva / tri časa sedmično  su idealni za početak.

Ako radim Yogu, da li ću izgubiti težinu i imati lijepo tijelo?
Yoga pomaže održavanju zdravog metabolizma, čime se koristi za održavanje tjelesne težine što je vrlo važno za vaše zdravlje. Također, čini vaše tijelo jače i izdužuje mišiće. No, fizičko i mentalno zdravlje su glavni razlozi za prakticiranje yoge. Lijepo i proporcionalno tijelo  je samo pozitivna posljedica yoga prakse. Također, nutricionizam je ključni faktor prilikom prakticiranja yoge (unos voća i povrća, izbjegavanje previše teške i masne hrane,alkohola i sl.).

Što ako nisam dovoljno fleksibilna (an)?
Vi ne bi trebali  brinuti o tome kada dolazi do Yoge. Mnogi ljudi imaju problema sa zatvorenim ramenima, ili bolove zbog lošeg držanja i nedovoljno aktivnosti, tako da čim dođete , osjetit ćete rezultate vrlo uskoro i osjećati se puno bolje. Fleksibilnost dolazi s vremenom, samo budite strpljivi.

Što Namaste znači?
Namaste je indijski izraz koji se sklopljenih ruku ispred srca koristi  kao pozdrav i znak poštovanja. Ta gesta znači “Poštujem duh u vama koji također boravi u meni”. Dakle, izražavamo priznanje da smo svi jednaki, da svi nose svjetlo u kojem je Ljubav, Istina i Mir. Doslovnom prijevodu sa Sanskrita znači “Klanjam se vama”.  Na kraju časa učitelj koristi Namaste kao simbol zahvalnosti i poštovanja.

Što znači OM?
Om je mantra koja se tradicionalno pjeva na početku i na kraju yoga časa. Hindusi vjeruju da je OM znak ili vibracija koju je stvorio svemir. Stari yogiji su znali što su znanstvenici dokazali tek u prošlom stoljeću, da je sve oko nas, čak i sami mi, energija. Sve je vibracija. Pjevanjem OM (AUM) možemo se povezati s tom vibracijom, energijom svega oko nas. Ta veza je bit yoge.

Zašto je važna Savasana na kraju časa?
Savasana je položaj svjesnog opuštanja. Aktivna i vrlo često zahtjevne pozicije u yogi stimuliraju koštano-mišićni sustav, unutrašnje organe i živčani sustav. Nakon dinamičkog skupa asana Savasana smiruje dah, usporava otkucaje srca, opušta tijelo i smiruje um. Na neki način, Savasana “resetira” vaše tijelo nakon dinamičnog slijeda asana. Zato se na kraju časa osjećamo odmorni i puni energije, a ne umorni.

2015 © Prana Yoga Studio Sarajevo