This is an example of a HTML caption with a link.
23
Novembar

Danas na rasporedu

Četvrtak: Transform flow u 17.45h sa Meagan, Vinyasa osnove sa Aidom u 19.30h!

Pravila  Studia

Kako bi vaša praksa bila ugodnija i učinkovitija  preporučujemo da slijedite ove osnovne smjernice:

1. Molimo vas da dođete na vrijeme
Dođite uvijek 15-20minuta prije početka časa, kako biste se spremili za čas i kako bismo izbjegli da kašnjenjem  odvraćamo pažnju drugim studentima.
Vrata na Vinyasa časovima se zatvaraju kada termin počne.

2. Poštujte tišinu i isključite svoje mobitele
Isključite svoj mobilni telefon – ostavite vaš rad i socijalne obaveze van studija i uživajte u miru i vremenu koje ćete posvetiti  samo sebi.

3. Nosite udobnu odjeću 
Ugodna, čista pamučna odjeća će vam pomoći da se osjećate ugodno u vašoj praksi. Savjetujemo vam da vježbate bosi, za bolju stabilnost i potporu. Donesite ručnik ako bude potrebno.

4. Prakticirajte na prazan želudac
Mi vam savjetujemo da ne jedete minimalno dva sata prije prakse. Ali, ako ste gladni, jedan sat prije časa možete imati nešto lagano, s tim da ako prakticirate Ashtanga Yogu pokušajte da vam posljednji obrok bude 3h prije časa, ili ako dolazite ujutro onda bez doručka. Ako ste žedni tijekom prakse, možete popiti malo vode, ali je bolje da ne uzimate vodu često jer za vrijeme yoge tijelo se grije i čisti od toksina. Tokom Ashtanga časa voda se nikako ne pije. Nakon časa preporučuje se  piti puno vode tokom dana, tako da možete nadoknaditi izgubljenu tekućinu.

5. Dođite na čas čisti
Vaša osobna higijena je znak poštovanja prema sebi i drugima. Par savjeta: ne nosite parfem prije prakse jer može biti smetnja disanju kroz praksu ili izazvati alergiju u dodiru sa znojem. Snažan miris parfema također može smetati drugima oko vas.

6. Kupite svoju prostirku
Vaša podloga je ulaganje u vlastitu praksu, to je i “sveto mjesto” na kojem ćete graditi svoju yogu! Možete ostaviti svoju podlogu u studiju, na mjestu gdje je niko drugi osim vas neće koristiti. Ako nemate svoju prostirku, molimo vas očistite na kraju časa onu koju ste koristili.

7. Budite nježni i strpljivi sa sobom
Nemojte ići preko svojih granica. Poštujte svoje tijelo i zaustavite se kada je to potrebno. U yogi nema potrebe za “savršenstvom”, dovoljno je biti prisutan. Prije časa obavijestite svog učitelja o svojim ozlijedama, bolesti koje bi mogle ugroziti vašu praksu ili ako ste u trudnoći – kako bi dobili osobne savjete.

8. Promatrajte sebe, a ne druge
U yogi nema natjecanja. To nije sportski trening, nego meditacija u pokretu: istina je da yoga jača tijelo i čini ga zdravijim i fleksibilnijim, ali cilj yoge je miran um, otvoreno srce i veća svijest.

9. Savasana-finalno opuštanje na kraju časa
Ponekad ostati miran može biti jako izazovno i teško za izvesti, ali preporučujemo vam da uzmete ovaj momenat vrlo ozbiljno i omogućite da vaše tijelo absorbira i utopi sav rad tokom vaše prakse. Pokušajte ostati u Savasani 5-10min. ILI dok vas instruktor ne uputi da izađete polako iz Savasane. MOLIMO VAS DA POŠTUJETE SEBE A POSEBNO OSTALE PRISUTNE POLAZNIKE TOKOM OVE ODMARAJUĆE POZE, HVALA VAM.

2015 © Prana Yoga Studio Sarajevo