This is an example of a HTML caption with a link.
23
Novembar

Danas na rasporedu

Četvrtak: Transform flow u 17.45h sa Meagan, Vinyasa osnove sa Aidom u 19.30h!

 Osnove Vinyase

Ako ste novi u yogi ili Vinyasa sistemu, ovaj čas je izvrstan temelj za ostale Vinyasa časove koje mi nudimo. Dovedite prijatelja i iskusite kako učitelj pojednostavljuje elemente našeg Vinyasa flow časa tako da možete prijeći tranzicije disanja, poza, i njihovih varijacija. Bez obzira na vašu fizičku spremnost ili iskustvo, varijacije poza kao i pomoć učitelja će vam uvijek biti ponuđena.

Vinyasa Flow (Svi nivoi), Awakening Flow  ( Level II ) & Presence Flow ( Level II/III)

Tokom ovog časa Vas vodimo sa prirodnim dahom i počinjemo lagano produživanje i produbljivanje svakog narednog udaha i izdaha. Tijekom uspona i pada intenziteta kroz praksu učimo kako ostati sami sa sobom i u kontroli koristeći drevne tehnike disanja. Svaki čas nudi niz asana (položaja tijela) koji su povezani zajedno sa udisanjem i izdisanjem. Ovo ponavljanje daha i pokreta na času utječe na pravilan rad kardiovaskularnog sistema, potrošnje kalorija, poboljšanje cirkulacije i pojačavanje rada srca.

Naši instruktori nude varijacije pomoći kod početnika, kao i više izazovne varijacije naprednim studentima. Prostorija je ugodno zagrijana i okružuje vas nježno kao pokrivač da bismo pozvali mišiće da se otvore i izduže. S vremenom će mišići zadržati dužinu i ojačati. Ova “re-integracija” poboljšava držanje tijela i nudi prostor za održavanje zdravlja. Poželjno je uzeti čas Osnove Vinyase barem jednom prije dolaska na Vinyasa Flow, ali ako dolazite po prvi put dobit ćete pomoć dok se krećemo kroz sekvencu asana (poza).

Hot Vinyasa detox

Vinyasa flow čas je čas u kojem su sve asane (položaji) dizajnirani za detoksifikaciju vašeg tijela. Flow  traje 75 minuta i mi  se krećemo  u zagrijanoj prostoriji koja pomaže da se tijelo oslobodi toksina čak i brže, kroz disanje i znojenje. Prethodno poznavanje Vinyasa flow se preporučuje, ali nije neophodno.

Hatha Flow

Hatha Flow, namjenjen studentima svih nivoa u Yogi, je čas koji se fokusira na pranayamu ( tehnike disanja), zadržavanje u asanama ( pozama ) duže nego u Vinyasa sistemu, gdje dobivamo priliku ulaziti temeljito u asane. Čas je idealan za početnike upravo zbog laganije dinamike časa, a ujedno izazovan za one koje rade Yogu duže kako bi što dublje ušli u svoju praksu.

2015 © Prana Yoga Studio Sarajevo