This is an example of a HTML caption with a link.

Ashtanga Yoga radionica sa Larugom Glaser

Laruga Glaser opet u Prani! 23. maj ~ 25. maj 2014.

Petak, 23. maj u 18h – 20:30 h
Uvod & Ashtanga Led

Nakon kratkog uvoda, započet ćemo vikend sa tradicionalnim vođenim časom koji teče iz jednog u drugi položaj na kontinuiran način.

Subota 24. maj
Prva serija u detalje
Yoga Chikitsa

Prva serija, inače poznata kao Yoga Chikitsa ili yoga terapija  je temelj svih serija u Ashtanga Yoga sistemu i  zbog toga izuzetno važna. Prva serija se smatra čak najvažnijom jer predstavlja pripremu tijela i uma za ‘otvaranje’ višim stanjima svijesti, koncentraciji i stabilnosti. Saznajte kako pronaći postojanost i jednostavnost u svakom položaju time što ćemo dodatno istražiti logiku iza sekvenciranja i važnosti primjene drishthia, bandhas i zvučnosti daha.

Osim toga, posebna pažnja će biti usmjerena na svjesnost daha i pokreta, inače poznatog kao Vinyasa. Pored otklanjanja problema nestabilnosti koja može biti prisutna, učimo kako da temeljito gradimo snagu, uz njegu i pažnju kao i postepeno poravanjavanje poza. Ova radionica je prikladna kako za nove tako i za studente koji rade Ashtangu već neko vrijeme.

Prva serija – 1. dio 0d 8h – 10:30 h
Prva serija  – 2. dio 17h – 19:30 h

Nedjelja 25. maj

Mysore čas 0d 8h – 10 : 30h

Backbending (savijanje unazad) sa lakoćom 17h – 19 : 3h

Paradoks sa backbending-om (savijanjem unazad) je da moramo biti jaki i meki istovremeno ujedinjujući energije snage i predaje. Saznajte osnovne komponente backbending-a čuvajući integritet prirodnog toka tijela. Osim toga, shvatite i doživite koncept aktivnog oslobađanja. Kod aktivnog otpuštanja koristimo mehanizme prizemljivanja, dok u potpunosti koristimo dah. Saznajte temeljne tehnike koje omogućavaju tijelu da nađe svoje dubine i snagu, dok u isto vrijeme odbacujete iste.

Cijena za punu radionicu , 5 časova je  60 € . Jedan čas je 20 €, ako bude slobodnog prostora. Krajnji datum za plaćanje radionice je 10.05.

laruga

2015 © Prana Yoga Studio Sarajevo